Eisenmann Architecture

Crockett Residence

A residential remodel of Crockett home.  The existing stairwell divided the floors, leaving narrow access points at both levels.  Relocating the staircase to a perimeter wall improved the progression through the house, from the first floor Entry to the second floor Kitchen.  This opened the space up to expand the Kitchen and a Media Room.  A large central beam was installed at the second floor to extend the cathedral ceiling.  The house was given character by expressing found moments, such as exposing a new post that reveals a prow shaped exterior wall.

 

A design language was developed to mediate the modern sensibility of one spouse with the rustic sensibility of the other.  Cold rolled steel stairs and walnut millwork contrast with the hickory flooring and a copper hood.  The intense split pea green of the cabinetry is needed to both tie together and offset the multiple wood species.

RanftRes-06.jpg
RanftRes-04.jpg
RanftRes-05.jpg
RanftRes-03.jpg
RanftRes-07.jpg
RanftRes-08.jpg
RanftRes-02.jpg
RanftRes-01.jpg
112 Image 12.jpg